Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 25g19kcal0.5g3.9g0.1g0.3g
Porkkana 25g8.2kcal0.2g1.4g0.1g0.6g
Vesi33g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 1g8.8kcal0g0g1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen17g5.5kcal0.6g0.8g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss17g8.8kcal1g0.9g0.1g0.5g
Arkirae (Valio), annos 100g8.3g5.8kcal1g0.3g0.1g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas1.9g5.9kcal0.2g1.2g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana257g125kcal7g17g2.8g3.4g
Valittu annoskoko129g62kcal3.5g8.5g1.4g1.7g
Annoskoko puolitettuna64g31kcal1.8g4.3g0.7g0.9g
Arvot/100g100g48kcal2.7g6.6g1.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=381369