Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl5.5g32kcal1.2g0.3g2.8g0.6g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g11g66kcal2.3g0.7g5.9g0g
Hermesetas, annos 5g2.2g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g44g19kcal4.3g0.2g0g0g
Voi 33g239kcal0.4g0.1g26.8g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 11g36kcal0.2g0.3g3.8g0g
Kahvi mustana 100ml22g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana257g784kcal17g3.4g78.6g1.2g
Valittu annoskoko129g392kcal8.5g1.7g39.3g0.6g
Annoskoko puolitettuna64g196kcal4.3g0.9g19.7g0.3g
Arvot/100g100g305kcal6.6g1.3g30.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271376