Mantelinen puolukkapiiras, gluteeniton

Raasta kypsät jauhoiset perunat (100 g). Vaahdota rasva (100 g) ja sokeri (1,5 dl). Lisää munat (2 kpl) yksitellen samalla vatkaten.

Lisää joukkoon mantelijauhe (100 g) ja perunat.

Sekoita keskenään perunajauhot (0,5dl) , leivinjauhe (1 tl) ja vanilliinisokeri (1 tl). Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina irtopohjavuokaan (pohjalla leivinpaperi, reunat voideltu).

Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 min.

Irrota piiras vuoasta hieman jäähtyneenä.

Sekoita kattilassa vesi (1 dl), sokeri (0,5 dl) ja perunajauhot (1 rkl).

Lisää puolukat (200g, 4dl).

Kiehauta seos paksuksi kiisseliksi koko ajan sekoittaen.

Kaada kuorrutus piirakan päälle ja anna jäähtyä.

Tarjoa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

(Resepti ruokapirkasta)

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Winda
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 16g12kcal0.3g2.4g0g0.2g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 16g112kcal0.1g0.1g12.6g0g
Sokeri 27g108kcal0g26.7g0g0g
Kananmuna 50g(kpl)16g20kcal1.7g0g1.4g0g
Mantelijauhe (Pirkka), annos 100g16g94kcal3.3g1g8.5g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 6.3g21kcal0g5.1g0g0.1g
Leivinjauhe 0.8g1.4kcal0g0.3g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.8g3.1kcal0g0.8g0g0g
Puolukka 31g12kcal0.1g2.1g0.2g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana258g767kcal11g77g45.4g2.2g
Valittu annoskoko129g384kcal5.5g38.5g22.7g1.1g
Annoskoko puolitettuna64g192kcal2.8g19.3g11.4g0.6g
Arvot/100g100g298kcal4.3g29.9g17.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81866