Juustokakku Vanilja-mansikka

Pohja:
- keksipohja Digestive-kekseistä

Täyte:
5 liivatetta
2 valkuaista
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ¼ dl sokeria
4 dl kermaa
2 dl maitoa
1 vaniljatanko

Kiillekerros:

Vaihtoehto 1:
mansikoita
3 liivatetta
3 dl vahvaa mansikkamehua (esim.

Fun Light -tiivisteestä valmistettua)

Vaihtoehto 2:
3 liivatetta
3 dl mansikkasurvosta
¼ dl sokeria

Valmista keksipohja linkin takaa löytyvää ohjetta noudattaen.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi.

Sekoita vatkaimella joukkoon tuorejuusto.

Mittaa kattilaan sokeri, kerma ja maito.

Halkaise vaniljatanko ja laita puolikkaat kattilaan.

Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike pulpahtaa.

Poista vaniljatangon puolikkaat.

Sulata liivatteet kuumaan kastikkeeseen.

Jäähdytä hetki.

Kaada kastike valkuais-tuorejuustoseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi (tarvittaessa vatkainta hyödyntäen).

Kaada täyte keksipohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa (3-4 tuntia tai kunnes täyte on selvästi hyytynyt).

Kiilteen tekemiseen on kaksi vaihtoehtoista tapaa.

Vaihtoehto 1:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Leikkaa mansikat siivuiksi ja asettele ne hyytyneen täytteen päälle.

Valmista mansikkamehu ja kiehauta se kattilassa.

Sulata liivatelehdet siihen.

Kaada mansikoiden päälle vuokaan.

Huom: kun liemi kaadetaan mansikoiden päälle, ne saattavat nousta nesteen pintaan.

Jos haluat, että mansikat jäävät kiillekerroksen sisään, voit kaataa ensin vain osan kiillenesteestä ja hyydyttää sen jääkaapissa.

Sitten voit lämmittää uudelleen lopun kiilteen, mikäli se on ehtinyt jähmettyä (liivatteen uudelleen “sulattaminen” on käsittääkseni mahdollista!) ja kaataa sen mansikoiden päälle.

Aiemmin hyytynyt kiille pitää mansikat nyt paikoillaan.

Hyydytä taas jääkaapissa.

Vaihtoehto 2:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Soseuta mansikat sauvasekoittimella.

Sekoita joukkoon sokeri.

Kiehauta n. ½ dl soseesta kattilassa ja sulata liivatelehdet siihen.

Yhdistä lopun soseen kanssa.

Kaada vuokaan täytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Huom.

Itsellä loppui kesken liivatteet niin pinta jäi vajaaksi ohjeen osalta.

Laitoin vaan mansikoita lillumaan kakun päälle n.25g verran, siksi ei ohjeessa ole loppua tästä ohjeesta.

Kts. Päällysohjeet siis kakun viimeistelyyn :)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 160 grammaa

Punkero77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyväkeksi (Lu), annos 15g160g718kcal12.3g108.5g25.5g5.7g
Voi 80g579kcal0.9g0.3g64.9g0g
Liivatelehti, gelatiini8g28kcal6.8g0g0g0g
Valkuainen (100g)56g24kcal5.5g0.8g0.1g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g160g407kcal9.4g5.1g38.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 319g1054kcal6.4g9.6g111.7g0g
Laktoositon maitojuoma, rasvaton [annos 170g]160g40kcal5.3g4.6g0g0g
Vaniljatanko (Keski), annos 18g14g47kcal1.1g7.8g1g0.4g
Sokeri 85g343kcal0g84.5g0g0g
Mansikka 239g111kcal1.2g20.1g0.5g4.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2560g6701kcal97.8g482.6g483.6g21.2g
Valittu annoskoko1280g3351kcal48.9g241.3g241.8g10.6g
Annoskoko puolitettuna640g1675kcal24.5g120.7g120.9g5.3g
Arvot/100g100g262kcal3.8g18.9g18.9g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=375962