Kaalikeitto con juurekset ja jauheliha

Tärkeä yksityiskohta on ruskistaa aluksi pilkottu sipuli ja sen verran kaalta kun kohtuudella paistinpannulle mahtuu.

Sen jälkeen kaikki ainekset isoon kattilaan perunat, porkkanat ja varsiselleri tietysti pilkottuina sekä jauheliha sopivan kokoisiksi pieniksi palleroiksi pyöriteltyina.

Vähintään tunnin keittoajan jälkeen voikin sitten ruveta maistelemaan herkullista keittoa.

Suolan ja pippurin kokki on laittanut sekaan varovaisen maistelun myötä.

Reseptissä oleviin maustemääriin ei kannata tuijottaa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Nonno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi666g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali233g49kcal2.8g7.9g0.5g4.9g
Peruna, keskikokoinen 60g67g40kcal1g8.7g0.1g0.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g67g19kcal0.4g4g0.1g1.7g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka67g7.3kcal0.7g0.7g0.1g0.7g
Sipuli (kuorittu)67g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Soijakastike33g20kcal1.7g3.2g0g0g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 67g92kcal12.5g0g4.7g0g
Voi, 1 tl, 5 g6.7g49kcal0.1g0.1g5.3g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g6.7g60kcal0g0g6.7g0g
Maustepippuri, annos 1g0.7g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2560g707kcal40.2g55.6g35.2g18g
Valittu annoskoko1280g353kcal20.1g27.8g17.6g9g
Annoskoko puolitettuna640g177kcal10.1g13.9g8.8g4.5g
Arvot/100g100g28kcal1.6g2.2g1.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=105691