Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio439g285kcal43.9g18.4g1.3g0g
Voi 176g1274kcal2.1g0.7g142.7g0g
Sokeri 149g606kcal0g149.1g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl176g597kcal3.5g5.3g61.5g0g
Mantelirouhe, 1 rkl105g609kcal22.2g5.6g53.2g12.2g
Kananmuna kuoreton 97g138kcal12.1g0.3g9.9g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g7g28kcal0g7g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g132g158kcal0.7g39.5g0.7g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2560g7389kcal169g451.8g538.6g25.8g
Valittu annoskoko1280g3695kcal84.5g225.9g269.3g12.9g
Annoskoko puolitettuna640g1847kcal42.3g113g134.7g6.5g
Arvot/100g100g289kcal6.6g17.6g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965