Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g125g25kcal1.9g3.7g0.6g0g
Tomaatti 312g71kcal1.7g10.8g0.9g4.4g
Kurkku 166g18kcal0.9g2.3g0.2g1.2g
Sipuli 46g14kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 83g132kcal0.9g1.2g13.3g2.9g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g320g865kcal57.7g6.4g67.3g0g
Oregano, kuivattu 0.8g2.5kcal0.1g0.2g0.1g0.4g
Paprika keltainen 141g43kcal1.3g7.2g0.3g2.8g
Oliiviöljy 56g497kcal0g0g56.2g0g
Viinietikka 21g4.3kcal0g0.1g0g0g
Mustapippuri 1.7g4.7kcal0.2g0.6g0.1g0.4g
Valkosipuli 6.7g7.2kcal0.5g1.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2560g3365kcal131.6g71.6g278.2g26g
Valittu annoskoko1280g1683kcal65.8g35.8g139.1g13g
Annoskoko puolitettuna640g841kcal32.9g17.9g69.6g6.5g
Arvot/100g100g131kcal5.1g2.8g10.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135512