Mantelileipä (rahka) - karppi - sovellettuSCD

Ensin kosteat aineet kulhoon ja sekaisin, sitten kuivat aineet perään, sekoitus ja uuniin 175 astetta n. 30 min

Annoksesta tulee 19 kpl keskimäärin 32g/kpl valmispaino siis.

Painohävikki valmistuksessa n. 20%. => punnittu valmispaino + 20% = raakapaino eli se joka tallennetaan kalorilaskuriin.

Näitä voi syödä myös makeana kahvileipänä kun laittaa päälle jotain makeaa, NAM!

Juuri valmistuneesta taikinasta kun nostaa nokareita pellille, ei tarvitse taputella, leviävät uunissa itsestään littanoiksi.

Noin 10 min odottelua ja saat nokareista enemmän oikean sämpylän oloisia, nyt kannattaa hieman muotoillakin, niin saat pyöreitä ja tasaisia.

Reseptistä tulee n. 19 annosta ja yksi annos painaa n. 40 grammaa

Therezza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 252g360kcal31.5g0.8g25.9g0g
Maitorahka, maustamaton (Valio) 250 g, 1 purkki421g269kcal46.3g17.7g1.7g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)8.4g1.7kcal0g0.5g0g0g
Parmesan formaggio da pasta45g208kcal18.2g0g15g0g
Leivinjauhe 6.7g12kcal0.3g2.5g0g0g
Manteli 353g2175kcal85g23.3g190.7g25.4g
Rypsiöljy 35g312kcal0g0g35.3g0g
Ruokasuola jodioitu 3.4g0.1kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 59g190kcal17.1g4.1g11.8g18g
Seesaminsiemen, kuorineen 47g318kcal12.7g3.2g27.3g5.8g
KauraKuitunen (Hirvelä)49g60kcal3.5g7.9g1.6g34g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2560g7811kcal429.2g120g618.6g166.4g
Valittu annoskoko1280g3906kcal214.6g60g309.3g83.2g
Annoskoko puolitettuna640g1953kcal107.3g30g154.7g41.6g
Arvot/100g100g305kcal16.8g4.7g24.2g6.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238385