Juustokakkujäätelö Tilli

Keksit pohjalle tai/ja murusiksi massan sekaan.

2,5 dl Flora Vanilla
0,5 dl vispikermaa
200 g Mascarpone
2 dl sokeria
3 keltuaista
1/2 tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa (ehkä hiukan vajaa)
3 valkuaista
8 digestive-keksiä

Sekoita keskenään mascarpone, keltuaiset, vaniljasokeri, suola ja sokeri.

Vispaa toisessa kulhossa kermat vaahdoksi.

Vispaa kolmannessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi.

Sekoita kermavaahto ja Mascapone-juttu.

Kääntele lopuksi varovasti sekaan valkuaisvaahto – älä missään nimessä tee sitä sähkövatkaimella vaan hellästi puukauhalla tai lusikalla.

Sekoita kuitenkin niin, että valkuaisvaahto on sekoittunut tasaisesti.

Laita seos piirakkavuokaan ja ripottele päälle piparkakunmurut.

Ripottele vielä ohut kerros kanelia päälle.

Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja laita pakkaseen.

Ota juustokakkujäätelö pois pakkasesta noin 20 minuuttia ennen jälkiruuan syömistä.

Ohjeessa käytetyt ainekset voi vaihtaa, esim mascarpone tuorejuustoon ja kerma kokonaan vispikermaa.

Namnam.

Omnom.

Reseptistä tulee n. 13 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Tillips
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi123g552kcal8g73.6g25.8g3.8g
Mascarpone (250g)245g1281kcal11g11g132.5g0g
Flora Vanilla 12%307g583kcal13.8g49.1g36.8g0g
Sokeri 261g1059kcal0g260.5g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g74g47kcal2.6g0.1g18.4g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.1g12kcal0g3g0g0g
Suolapähkinä 3.7g22kcal0.9g0.4g1.8g0.3g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 111g47kcal10.8g0.4g0.1g0g
Vispikerma Flora 20%61g135kcal1.8g3.1g12.3g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g92g515kcal7.7g50.6g31.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2560g8505kcal113.2g903.6g518g8.2g
Valittu annoskoko1280g4253kcal56.6g451.8g259g4.1g
Annoskoko puolitettuna640g2126kcal28.3g225.9g129.5g2.1g
Arvot/100g100g332kcal4.4g35.3g20.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=432313