Mausteinen tonnikala-kukkakaali

Huuhdo kukkakaali ja irrottele kukinnot.

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet, inkivääri (½ tl), kurkuma (1 tl), suola (1 tl), garam masala (1 tl), mustapippuri (1 tl) ja sitruunamehu keskenään.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää mausteseos ja sekoittele sitä pari minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisää valutettu tonnikala ja kääntele hetki.

Lisää vesi ja kukkakaalit ja keitä kannen alla noin viisi minuuttia eli kunnes kukkakaali on lähes kypsää.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 933g224kcal16.9g20.5g2.8g21.4g
Oliiviöljy 32g278kcal0g0g31.5g0g
Tonnikala öljyssä 216g409kcal58.5g0g19.4g0g
Valkosipuli 14g15kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Sitruunamehu, laimentamaton35g7.3kcal0.1g0.6g0g0g
Vesi53g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2562g1869kcal153.2g46.8g107.6g43.4g
Valittu annoskoko1281g934kcal76.6g23.4g53.8g21.7g
Annoskoko puolitettuna641g467kcal38.3g11.7g26.9g10.9g
Arvot/100g100g73kcal6g1.8g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=141083