Kasvisjuustokeitto

500-650 g porkkanaa
50-100 g palsternakkaa (voimakasta, kokeile ensin pienemmällä määrällä
1 rkl juuriselleriä
n. 10 cm pala purjoa
150 g parsakaalia
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa (Polar 9%)
basilikaa, rakuunaa, aromisuolaa
persiljaa koristeeksi

Raasta kuoritut juurekset karkealla raastinterällä.

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.

Freesaa kasvikset (ei vielä parsakaalia) voi-öljyseoksessa (kattilassa) n. 8 min. Lisää kasvisliemi.

Keitä n. 20 min.

Lisää parsakaalit ja sulatejuusto.

Anna hautua vielä hetken, että parsakaali kypsyy ja juusto sulaa.

Mausta keitto.

Persiljaa pinnalle.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Jonna74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi599g0kcal0g0g0g0g
Sulatejuusto polar 9% levittyvä (Valio), annos 10g120g180kcal21.6g0g10.8g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr13g37kcal1.1g1.3g3.2g0.2g
Parsakaali brokkoli 90g32kcal4.2g1.8g0.3g2.2g
Purjosipuli 36g8.2kcal0.7g0.9g0.1g0.8g
Juuriselleri 6g1.9kcal0.1g0.3g0g0.2g
Palsternakka 30g19kcal0.1g3.5g0.1g1.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g390g109kcal2.3g23.2g0.8g9.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2568g773kcal60.2g62g30.6g28.8g
Valittu annoskoko1284g387kcal30.1g31g15.3g14.4g
Annoskoko puolitettuna642g193kcal15.1g15.5g7.7g7.2g
Arvot/100g100g30kcal2.3g2.4g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=63551