Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi151g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)45g9kcal0g2.9g0g0g
Valkopippuri 3g8.5kcal0.3g1.3g0.1g0.8g
Keltuainen, 20g, annos 20g241g154kcal8.4g0.5g60.3g0g
Voi 754g5466kcal9g3g612.6g0g
Sitruunamehu, laimentamaton90g19kcal0.3g1.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2568g11314kcal36g18.2g1346g1.8g
Valittu annoskoko1284g5657kcal18g9.1g673g0.9g
Annoskoko puolitettuna642g2829kcal9g4.6g336.5g0.5g
Arvot/100g100g441kcal1.4g0.7g52.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=178164