Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 602g145kcal10.9g13.2g1.8g13.8g
Kuohukerma,valio,2dl301g1024kcal6g9g105.4g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 181g538kcal33.5g4.5g43.4g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]120g397kcal32.5g0g28.9g0g
Sipuli (kuorittu)83g22kcal1.1g4g0.2g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2574g4252kcal168g61.4g359.4g30.4g
Valittu annoskoko1287g2126kcal84g30.7g179.7g15.2g
Annoskoko puolitettuna644g1063kcal42g15.4g89.9g7.6g
Arvot/100g100g165kcal6.5g2.4g14g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502