Gluteenittomat porkkanasämpylät

Kuori porkkanat
Raasta tai mörssää tehosekoittimella, itseä laiskotti.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Sulata voi.
Sekoita hiiva pariin desiä jauhoja.

heitä perään maidot, rasvat ja porkkanat.

Ja perunakuidut.

Ja pellavarouheet.

Sitte vaan lapa koneeseen eli handu taikinaan ja vaivaamaan.

Loput jauhot hitaasti lisäillen.

Jätä kohoamaan kaksinkertaiseksi.

Vaivaa vielä vähän.

Pyöritä sämbyllsönit ja anna niidenkin kohota vielä hetki.

Voitele munalla.

Paista 225C 15minsaa.

Syö!!!

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Hannuzka79

Hannuzka79 sanoi...

Ei se kohoa kaksinkertaiseksi, ei sitten millän..

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

Hannuzka79 sanoi...

Ä+

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

AineksetMääräEnergiaPHRK
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g532g1650kcal13.3g399.2g2.7g39.9g
Maito, Kevyt319g147kcal10.2g15.3g4.8g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g213g60kcal1.3g12.7g0.4g5.3g
Pellavarouhe, Risetti, 1rkl = 8g27g129kcal6.5g8.9g7.7g7.6g
Perunakuitu jauheena (Semper), annos 100g160g120kcal8g19.2g0.8g111.8g
Voi 30g216kcal0.4g0.1g24.2g0g
Suola, annos 3g1.6g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g5.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2576g4642kcal79.4g910.8g81.2g329.2g
Valittu annoskoko1288g2321kcal39.7g455.4g40.6g164.6g
Annoskoko puolitettuna644g1161kcal19.9g227.7g20.3g82.3g
Arvot/100g100g180kcal3.1g35.4g3.2g12.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=340488