Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi555g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g56g34kcal7.3g0.6g0.2g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen44g127kcal13.3g0.9g7.6g13.6g
Forest honey (Marlene), annos 5g22g63kcal0.1g15.5g0g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g22g119kcal3.8g8.2g8.2g6.2g
Rypsiöljy rainbow56g500kcal0g0g55.5g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g466g1539kcal56g307.8g11.2g38.2g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g56g144kcal16.7g1.1g8.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2576g5050kcal194.4g668.2g182g116g
Valittu annoskoko1288g2525kcal97.2g334.1g91g58g
Annoskoko puolitettuna644g1263kcal48.6g167.1g45.5g29g
Arvot/100g100g196kcal7.5g25.9g7.1g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=199421