Valkosuklaamansikkajäädyke

Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.

Ota mansikat pois kattilasta.

Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.

Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.

Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.

Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.

Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.

Pakasta yön yli.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.

Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Vilikki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 3g12kcal0g3g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl13g42kcal0.2g0.4g4.4g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g16g91kcal1.4g8.9g5.5g0g
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g66g93kcal2.3g13.9g3g0.1g
Mansikka,pakaste Rainbow31g11kcal0.2g2.2g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana258g498kcal8.2g56.8g26.2g1.4g
Valittu annoskoko129g249kcal4.1g28.4g13.1g0.7g
Annoskoko puolitettuna65g124kcal2.1g14.2g6.6g0.4g
Arvot/100g100g193kcal3.2g22g10.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148100