Talkoopiirakka (iso uunipellillinen)

Kuori ja pilko raparperit.

(Huom! Ohjeen raparperimäärä on kuorittua) Kiehauta raparperi vesitilkan ja sokeririppusen kanssa pehmeäksi.

Sulata rasva ja sekoita piimän kanssa.

Lisää kuiva-aineseos: vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe (tai sooda 3 tl).
Levitä taikina uunipellille levitetyn leivinpaperin päälle.

Ripottele puolukat ja valutetut raparperit taikinalevyn päälle.

Paistele uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.

Ripottele valmiin piirakan päälle sokeria.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Mimmimyy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 35g120kcal3.6g24.5g0.4g1.2g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 15g106kcal0.1g0.1g12g0g
Leivinjauhe 1.2g2.1kcal0.1g0.5g0g0g
Sokeri9g37kcal0g9g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 36g11kcal1g1.3g0g0g
Puolukka 15g5.8kcal0.1g1g0.1g0.4g
Raparperi 12g4kcal0.1g0.7g0g0.2g
Vesi6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana258g571kcal10g74.2g25g3.6g
Valittu annoskoko129g286kcal5g37.1g12.5g1.8g
Annoskoko puolitettuna65g143kcal2.5g18.6g6.3g0.9g
Arvot/100g100g221kcal3.9g28.7g9.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=70068