Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 3.1g23kcal0g0g2.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen38g12kcal1.2g1.8g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai57g199kcal6.8g40.4g1.2g1.7g
Hiiva, 50g6.3g3.8kcal0.8g0.1g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g13g7.2kcal1.1g0.6g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]13g18kcal1.7g1.7g0.4g6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana258g525kcal23.2g89.2g8.2g15.4g
Valittu annoskoko129g263kcal11.6g44.6g4.1g7.7g
Annoskoko puolitettuna65g131kcal5.8g22.3g2.1g3.9g
Arvot/100g100g204kcal9g34.5g3.2g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92427