Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g75g18kcal1.3g2.2g0.4g1.4g
Sipuli 25g7.6kcal0.3g1.2g0g0.4g
Voi, 1 tl, 5 g3.7g27kcal0g0g3g0g
Valkosipuli 2.5g2.7kcal0.2g0.4g0g0.1g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g19g39kcal4.3g0g2.4g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)4.3g6.9kcal0.1g0.1g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana258g204kcal12.4g7.8g12.8g3.8g
Valittu annoskoko129g102kcal6.2g3.9g6.4g1.9g
Annoskoko puolitettuna65g51kcal3.1g2g3.2g1g
Arvot/100g100g79kcal4.8g3g5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135573