Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo24g167kcal0.1g0g18.8g0g
Sokeri 16g65kcal0g15.9g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g47g143kcal4.6g28.8g0.9g6.8g
Leivinjauhe 0.5g0.8kcal0g0.2g0g0g
Mustikka metsä- 34g15kcal0.2g2.2g0.2g1.1g
Sokeri7.9g32kcal0g7.9g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.9g3.1kcal0g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana259g850kcal9.8g111.6g39.8g15.8g
Valittu annoskoko129g425kcal4.9g55.8g19.9g7.9g
Annoskoko puolitettuna65g213kcal2.5g27.9g10g4g
Arvot/100g100g329kcal3.8g43.1g15.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906