Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 4.7g25kcal0g0g2.8g0g
Sokeri 20g81kcal0g19.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 30g104kcal3.1g21.3g0.4g1.1g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)23g7.5kcal0.7g1.1g0g0g
Rypsiöljy 4.2g37kcal0g0g4.2g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 47g17kcal0.1g3.3g0g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana259g543kcal7.8g91.2g14.8g4g
Valittu annoskoko129g272kcal3.9g45.6g7.4g2g
Annoskoko puolitettuna65g136kcal2g22.8g3.7g1g
Arvot/100g100g210kcal3g35.2g5.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247