Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g13g95kcal0g0g10.5g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 10g13kcal1.1g0g0.9g0g
Sokeri 7.4g30kcal0g7.4g0g0g
Ruislese (10g)3.5g7.2kcal0.5g0.9g0.2g1.4g
Vehnäjauho, sunnuntai23g80kcal2.7g16.2g0.5g0.7g
Leivinjauhe 0.9g1.5kcal0g0.3g0g0g
Puolukka 26g10kcal0.1g1.8g0.1g0.7g
Maitorahka, Valio, 0,322g14kcal2.4g0.9g0.1g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)18g11kcal0.6g0.8g0.6g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 5.2g6.6kcal0.6g0g0.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.9g3.5kcal0g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana259g543kcal16g58.4g26.8g5.6g
Valittu annoskoko130g272kcal8g29.2g13.4g2.8g
Annoskoko puolitettuna65g136kcal4g14.6g6.7g1.4g
Arvot/100g100g210kcal6.2g22.5g10.3g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143557