Punainen makkarakeitto

Kuullota sipuli ja valkosipuli juoksevassa oivariinissa (voi käyttää myös vettä, jolloin resepti kevenee).

Lisää kaali suikaleina, ja hitu vettä.

Kuori ja silvo punajuuret, lisää kuutioina.

Lisää muutama desi vettä ja vasikanfondia.

Ohjeessa lukee fondikuutio, sekin käy. Anna kiehua jonkin aikaa.

Lisää perunat (määrää voi lisätä tai vähentää maun mukaan).

Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää oman maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta sekä makkara.

Nauti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 415 grammaa

Maikupai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 63g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 8.3g3.2kcal0.1g0.6g0g0.2g
Kaali, paistettu 5.7g4.7kcal0.1g0.2g0.4g0.1g
Sipuli, paistettu 2.6g2.6kcal0g0.1g0.2g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.8g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Kevyt Herkkulenkki, Atria10g14kcal1.3g0.1g0.9g0g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa 37g20kcal0.6g4.8g0.1g0.3g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g1.6g6.2kcal0g0.3g0.5g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Oivariini, juokseva, rasvaseos1g7.5kcal0g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana259g118kcal4.4g12.4g5.8g1.2g
Valittu annoskoko130g59kcal2.2g6.2g2.9g0.6g
Annoskoko puolitettuna65g30kcal1.1g3.1g1.5g0.3g
Arvot/100g100g46kcal1.7g4.8g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=87777