Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g748g180kcal13.5g22.4g3.7g14.2g
Sipuli 249g75kcal3.1g12g0.5g4.2g
Voi, 1 tl, 5 g37g273kcal0.4g0.4g29.9g0g
Valkosipuli 25g27kcal2g4.1g0.1g0.5g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g187g393kcal43g0g24.3g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)43g69kcal1.2g1.2g6.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2580g2033kcal126.4g80.2g129.8g37.8g
Valittu annoskoko1290g1017kcal63.2g40.1g64.9g18.9g
Annoskoko puolitettuna645g508kcal31.6g20.1g32.5g9.5g
Arvot/100g100g79kcal4.9g3.1g5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135573