Valkosuklaamansikkajäädyke

Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.

Ota mansikat pois kattilasta.

Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.

Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.

Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.

Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.

Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.

Pakasta yön yli.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.

Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Vilikki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 30g122kcal0g29.9g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl125g424kcal2.5g3.7g43.7g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g162g907kcal13.6g89.2g55.1g0g
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g661g926kcal23.1g138.9g29.8g1.3g
Mansikka,pakaste Rainbow312g109kcal1.6g21.8g1.6g5.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2580g4974kcal81.6g567g260.4g14.4g
Valittu annoskoko1290g2487kcal40.8g283.5g130.2g7.2g
Annoskoko puolitettuna645g1244kcal20.4g141.8g65.1g3.6g
Arvot/100g100g193kcal3.2g22g10.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148100