Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1545g510kcal51g75.7g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g68g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g927g3244kcal15.8g825g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g70g216kcal7.6g41.7g4.9g19.5g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g927g2874kcal157.6g500.5g26.9g120.5g
Vehnäjauho, sunnuntai1205g4218kcal144.6g855.6g25.3g36.2g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g1854g5747kcal315.2g1001.1g53.8g241g
Voi, normaalisuolainen (Valio)464g3337kcal3.7g3.7g370.8g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g1545g927kcal154.5g66.4g4.6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen618g204kcal20.4g30.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu420g530kcal46.2g1.3g37.8g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka31g123kcal0g30.6g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton19g3.9kcal0.1g0.3g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl309g1786kcal65.2g16.4g156g35.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g47436kcal1963.8g6897.2g1360.2g906g
Valittu annoskoko10000g23718kcal981.9g3448.6g680.1g453g
Annoskoko puolitettuna5000g11859kcal491g1724.3g340.1g226.5g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.5g6.8g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183