Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen23g164kcal0.2g0.2g18.2g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 264g60kcal4.8g6.3g0.5g5.5g
Lehtikaali 83g33kcal2.8g3.4g0.5g1.7g
Kesäkurpitsa zucchini 339g61kcal1.9g8.5g1.4g2.4g
Valkosipuli 3.5g3.8kcal0.3g0.6g0g0.1g
Vesi467g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g117g70kcal1g6.1g4.7g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2590g784kcal22g50.2g50.6g20g
Valittu annoskoko1295g392kcal11g25.1g25.3g10g
Annoskoko puolitettuna648g196kcal5.5g12.6g12.7g5g
Arvot/100g100g30kcal0.8g1.9g2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=373612