Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt223g103kcal7.1g10.7g3.3g0g
Hiiva 22g17kcal2.9g0.2g0.1g1.5g
Vehnäjauho, sunnuntai535g1873kcal64.2g380g11.2g16.1g
Keltuainen, 20g, annos 20g36g23kcal1.2g0.1g8.9g0g
Kananmuna kuoreton 54g76kcal6.7g0.2g5.5g0g
Voi 89g647kcal1.1g0.4g72.5g0g
Sokeri 152g616kcal0g151.5g0g0g
Suola, annos 3g2.7g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g4.5g14kcal0.5g2.7g0.3g1.2g
Rusinat (Rainbow) 1 pss89g285kcal2.7g63.3g0.6g8.7g
Sekahedelmä, kuivattu 89g199kcal3.1g39.1g0.7g7.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2592g7704kcal179g1296.4g206.2g69.6g
Valittu annoskoko1296g3852kcal89.5g648.2g103.1g34.8g
Annoskoko puolitettuna648g1926kcal44.8g324.1g51.6g17.4g
Arvot/100g100g297kcal6.9g50g8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116984