Sämpylät siemenillä, leipäkoneohje

Leipäkoneohje 1500g taikinaan:

520ml vettä
2 rkl oliiviöljyä
2,5tl suolaa
2,5rkl leipäsiirappia
420g vehnäjauhoa
200g rouheinen sämpyläjauhoa
200g ruisjauhoa
20g kuorittuja auringonkukansiemeniä
20g seesaminsiemeniä
10g pellavansiemeniä
20g kurpitsansiemeniä
1tl fenkolia
2,5tl kuivahiivaa

Ohjeella tulee Tefalin leipäkoneella 1500g leipä, ohjelmavalinta 3 (kokojyväleipä).

Taikinan voi myös valmistaa kohotaikinaohjelmalla (13) ja paistaa sämpylöinä uunissa 225 asteessa.

Mittaa taikinakulhoon vesi, öljy, suola ja leipäsiirappi tässä järjestyksessä.

Mittaa erikseen jauhot ja siemenet, sekoita kuivat aineet keskenään ennen kuin lisäät ne taikinakulhoon.

Lisää kuivien aineiden päälle kuivahiiva.

Paista ohjelmalla 3, valitse leivän painoksi 1500g ja haluamasi tummuusaste.

Tai valmista taikina kohotaikinaohjelmalla, jaa noussut taikina 18 osaan ja pyöritä sämpylöiksi.

Voitele halutessasi vedellä tai oliiviöljyllä ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Ynnub
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi461g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 25g219kcal0g0g24.8g0g
Leipäsiirappi, Dan Sukker18g55kcal0.3g13.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 372g1277kcal37.9g260.4g4.5g13g
Ruisjauho kokojyväjauho 177g539kcal15.5g98.2g3.4g24.6g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)177g620kcal21.3g122.2g3.4g8.9g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g18g101kcal4g3.5g8.8g1.1g
Seesaminsiemen, kuorineen 18g120kcal4.8g1.2g10.3g2.2g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 8.9g29kcal2.6g0.6g1.8g2.7g
Kurpitsansiemen, Risetti18g100kcal3.2g7.4g6.4g0g
Fenkoli, annos 100g4.4g1.4kcal0.1g0.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2592g6120kcal179.4g1014.8g126.8g105.2g
Valittu annoskoko1296g3060kcal89.7g507.4g63.4g52.6g
Annoskoko puolitettuna648g1530kcal44.9g253.7g31.7g26.3g
Arvot/100g100g236kcal6.9g39.2g4.9g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=279935