Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 33g236kcal0.2g0.1g26.6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen399g132kcal13.2g19.5g0g0g
Hiiva 33g25kcal4.4g0.4g0.1g2.3g
Suola, annos 3g6.6g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki133g74kcal11.3g6.6g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 691g2372kcal70.4g483.8g8.3g24.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2592g5677kcal199g1020.8g70.6g53g
Valittu annoskoko1296g2838kcal99.5g510.4g35.3g26.5g
Annoskoko puolitettuna648g1419kcal49.8g255.2g17.7g13.3g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.4g2.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316567