Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g2766g1549kcal235.1g138.3g5.5g0g
Kananmuna kuoreton 608g868kcal76.1g1.8g62.4g0g
Sokeri 885g3592kcal0g884.1g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 553g1682kcal48.4g306.4g10.5g76.9g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)387g1433kcal54.2g212.9g31g42.6g
Leivinjauhe 44g78kcal2.3g16.7g0g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 996g3416kcal101.4g696.9g11.9g34.8g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl55g498kcal0g0g55.3g0g
Mustikka metsä- 2766g1217kcal13.8g177g16.6g91.3g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g774g287kcal69.7g0g0g0g
Sokeri 166g674kcal0g165.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g30583kcal1202g5199.8g386.4g491.6g
Valittu annoskoko10000g15292kcal601g2599.9g193.2g245.8g
Annoskoko puolitettuna5000g7646kcal300.5g1300g96.6g122.9g
Arvot/100g100g153kcal6g26g1.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518