Papusalaatti

Liota ja keitä pavut, huomioi eri papujen erilaiset keittoajat.

ks. esim.

Siirry sivulle! Voit myös vaihtaa kuivapavut 2-3 tölkkiin (n. 500g) säilykepapuja.

Pilko punasipuli, marinoi etikka-sokeriseokessa.

Yhdistä kastikkeen aineksen (öljy, 1-2 limen mehu, raastettu valkosipuli & inkivääri) ja mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi yrteillä.

Pilko paprikat (1-2) kulhoon, lisää herneet, maissit, pavut, punasipulit ja kastike.

Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.

210g kuivattuja papuja painoi n. 520g keitettynä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 519 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pintopapu, kuivattu (Risenta), annos 100g58g187kcal13.4g30.9g0.9g0g
Mung-papu, gogreen58g203kcal14g36.5g0.6g9.5g
Mustasilmäpapu,keittämätön (Risenta), annos 100g58g187kcal13.4g30.4g0.9g0g
Maissi, pakaste (Pirkka), annos 50g167g205kcal5g43.4g1.3g0g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g167g88kcal9.5g8.8g1.7g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g188g51kcal2.4g9g0.4g3.2g
Paprika, punainen250g64kcal2.3g11.5g1g5g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g17g3.3kcal0g1.1g0g0g
Ruokosokeri8.3g34kcal0g8.3g0g0g
Oliiviöljy 25g221kcal0g0g25g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g38g9kcal0.2g3.2g0g0.2g
Valkosipuli 6.7g7.2kcal0.5g1.1g0g0.1g
Inkivääri, tuore, silputtu6.7g5.3kcal0.1g1.2g0.1g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2595g2530kcal121.6g370.8g63.8g36.2g
Valittu annoskoko1298g1265kcal60.8g185.4g31.9g18.1g
Annoskoko puolitettuna649g633kcal30.4g92.7g16g9.1g
Arvot/100g100g98kcal4.7g14.3g2.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=422060