Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 638g517kcal10g107.4g0.3g19.1g
Tomaattimurska (Euro shopper)188g56kcal1.9g7.5g0.8g0.4g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g94g113kcal3.2g3.4g9.4g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g75g20kcal0.9g3.6g0.2g1.3g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 300g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2598g1410kcal32g243.8g21.4g41.6g
Valittu annoskoko1299g705kcal16g121.9g10.7g20.8g
Annoskoko puolitettuna650g353kcal8g61g5.4g10.4g
Arvot/100g100g54kcal1.2g9.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=147600