Rahka-raparperipiirakka

Rahka-raparperipiirakka

Pohja
O.5 dl pullomargariiniä
1dl rasvaton maito
1 kananmuna
1dl sokeria
2dl sunnuntai vehnäjauhoja
1.5dl kauraryyniä
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
Päälle: 135g raparperipaloja tai marjoja ym.
Rahkaseos:
1dl rahkaa
1dl rasvaton maito
0.5dl fruktoosi tai sokeri
1 kananmuna
1tl vaniljasokeria

Sekoita taikinaa varten rasva, maito, ja muna.

Lisää sokeri ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun vuoan pohjalle ja reunoille.

Paista pohjaa ensin 200-asteisen uunin keskitasolla 10 min. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle rahkaseos ja raparperipalat.

Jatka paistamista n.20-30min kauniin väriseksi.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Mummeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Flora culinesse (Unilever), annos 500g537g3545kcal0g0g397.4g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 1074g286kcal35.4g33.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu677g853kcal74.4g2g60.9g0g
Sokeri 1074g4360kcal0g1073g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1182g4135kcal141.8g838.9g24.8g35.4g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)645g2385kcal90.2g354.5g51.6g70.9g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g54g215kcal0g53.2g0g0g
Leivinjauhe54g94kcal2.8g20.3g0g0.3g
Raparperi, tuore1450g450kcal10.2g79.8g1.5g20.3g
Maitorahka, maustamaton laktoositon 0,3% (Valio ) 250g1074g698kcal118.2g45.1g3.2g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 1074g286kcal35.4g33.3g0g0g
Fruktoosi376g1504kcal0g375.9g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu677g853kcal74.4g2g60.9g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g54g215kcal0g53.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g39753kcal1165.6g5929g1200.6g253.8g
Valittu annoskoko10000g19877kcal582.8g2964.5g600.3g126.9g
Annoskoko puolitettuna5000g9938kcal291.4g1482.3g300.2g63.5g
Arvot/100g100g199kcal5.8g29.6g6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=71316