Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g0.3g2.3kcal0g0g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.4g1.3kcal0g0.3g0g0g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g1g2.7kcal0.2g0g0.2g0g
Timjami 0g0.1kcal0g0g0g0g
Persilja 0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g7.8g9kcal0.2g0.5g0.7g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana26g35kcal1g2.2g2.4g0.2g
Valittu annoskoko13g18kcal0.5g1.1g1.2g0.1g
Annoskoko puolitettuna7g9kcal0.3g0.6g0.6g0.1g
Arvot/100g100g134kcal3.8g8.4g9.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122