Inkiväärinen kanapata

Helppo ja nopea pata!

- Kuori perunat (5-6 kpl) ja pilko ne annospaloiksi
- laita ne kattilaan ja peitä vedellä
- anna kiehua 5-10min ennen keittojuuresten (isot) lisäämistä
- lisää hieman suolaa jos haluat
- pilko broilerin rintafileet esim saksilla ja paista ne tilkassa oliiviöljyä pannulla (Atrian ohuet leikkeet ovat hyviä tähän!)
- mausta makusi mukaan esim.

broilerimauste tai curry on hyvä
- älä paista liian kauan! Kevyt pyöräytys riittää, niin että saavat värin!
- lisää keittojuurekset ja anna kypsyä tovi perunoiden kanssa miedolla lämmöllä
- lisää sitten paistetut rintafilee palat joukkoon
- lisää vettä jos tarvitsee, mutta ei liikaa, tämä on pata :)
- mausta lopuksi inkiväärillä, sopiva määrä mielestäni on 1 tl, mutta makuasia
- anna kypsyä miedolla lämmöllä kannen alla vielä n.20min
- koristele persiljalla

Hyvää ja kevyttä!

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 278 grammaa

Suometar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g3.1g1.9kcal0g0.4g0g0g
Broileri, rintafilee, nahaton 3.1g3.4kcal0.7g0g0g0g
Vesi3.1g0kcal0g0g0g0g
Keittojuurekset (Rainbow), annos 150g3.5g0.7kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy, extra virgin (Borges)0.1g1.1kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana26g14kcal1.4g1g0.2g0g
Valittu annoskoko13g7kcal0.7g0.5g0.1g0g
Annoskoko puolitettuna7g4kcal0.4g0.3g0.1g0g
Arvot/100g100g55kcal5.4g3.9g0.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120030