Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen5.2g1.7kcal0.2g0.3g0g0g
Vesi1.2g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g1.3g1kcal0g0.1g0.1g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 4.7g3.6kcal0.1g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana26g13kcal0.6g2.2g0.2g0g
Valittu annoskoko13g7kcal0.3g1.1g0.1g0g
Annoskoko puolitettuna7g3kcal0.2g0.6g0.1g0g
Arvot/100g100g50kcal2.3g8.5g0.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387324