Pellavaiset sisarussämpylät kaurapuurosta

N. 5dl valmista kaurapuuroa
1,5tl suolaa
1rkl siirappia/ruokosokeria
2 1/2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
2dl vehnärouhetta
1dl pellavansiemeniä
3dl täysjyvävehnäjauhoja
7dl tummia hiivaleipäjauhoja

Laita puuron joukkoon kuuma vesi jotta puuro olisi reilusti kädenlämpöistä.

Lisää suola ja siirappi/ruokosokeri.

Lisää kuivahiiva n. 3dl:aan hiivaleipäjauhoja ja sekoita puuron joukkoon.

Lisää vehnärouhe ja pellavansimenet sekä öljy.

Lisää t. jyvävehnäjauho ja loput hiivaleipäjauhot.

Taikina saa olla hieman löysää mutta kuitenkin leivottavaa.

Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina tangoiksi(tulee n.2 tankoa) ja ota palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille.

Anna sisarusämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa n.10-15min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Nirim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurapuuro, vesi, suolaa 3.1g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Vesi1.6g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.1g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 0.1g0.7kcal0g0g0.1g0g
Vehnärouhe (Korpelan mylly), annos 100g1.2g3.9kcal0.1g0.9g0g0.1g
Pellavansiemenet, Pellavainen0.6g2.9kcal0.1g0g0.3g0.2g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g1.9g6.7kcal0.2g1.3g0.1g0.2g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g4.4g15kcal0.6g2.9g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana26g63kcal2.2g10.8g1.2g1.4g
Valittu annoskoko13g31kcal1.1g5.4g0.6g0.7g
Annoskoko puolitettuna7g16kcal0.6g2.7g0.3g0.4g
Arvot/100g100g240kcal8.4g41.2g4.6g5.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273544