Vadelmamoussesuklaaleivos

Sulata suklaa ja voi mikrossa.

Vatkaa munat, ja sekoita niiden joukkoon jauhot, leivinjauhe ja fariinisokeri.

Voitele laakea vuoka, ja vuoraa pohja leivinpaperilla.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n.25min.

Vaahdota vispikerma ja vaniljakastike ja sekoita ne yhteen.

Soseuta vadelmat, ja kaada vaniljakerman joukkoon.

Lisää makusi mukaan tomusokeria.

Kuumenna pieni tilkka vettä, ja sulata siinä n. 5min kylmässä vedessä lionneet liivatelehdet.

Lisää liivateseos ohuena nauhana kerman joukkoon ja sekoita.

Raasta n. puolet valkosuklaalevystä joukkoon ja sekoita täyte.

Kun kakku tulee uunista anna sen levätä hetki ja kumoa.

Kun kakku on jäähtynyt paina siitä juomalasilla pyöreitä rinkuloita.

Kokoa rinkuloista ja täytteestä valmiita leivoksia siten, että laitat tarjoiluastialle aina rinkulan, sen päälle täytettä, täytteen päälle taas rinkulan, ja sen päälle taas täytettä.

Taikinasta tulee n. 4 leivosta.

Voit halutessasi raastaa vielä leivosten päälle valkosuklaata.

Täytettä raikastamaan voi listä myös sitruunamehua

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 423 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomusokeri 1dl=60g0.5g1.9kcal0g0.5g0g0g
Liivatelehti, gelatiini0g0.1kcal0g0g0g0g
Vadelma eldorado pakaste 50g1.6g0.4kcal0g0.1g0g0.1g
Vaahtoutuva vaniljakastike2g3.1kcal0.1g0.3g0.2g0g
Vispikerma, Pirkka 2 dl2g6.6kcal0g0.1g0.7g0g
Kananmuna kuorineen punnittu2.1g2.7kcal0.2g0g0.2g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta0.6g2.3kcal0.1g0.4g0g0g
Fariinisokeri1.6g6.3kcal0g1.6g0g0g
Voi 1g7.1kcal0g0g0.8g0g
Suklaa tumma 2g10kcal0.1g1g0.6g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana27g81kcal1g8g5g0.4g
Valittu annoskoko13g41kcal0.5g4g2.5g0.2g
Annoskoko puolitettuna7g20kcal0.3g2g1.3g0.1g
Arvot/100g100g303kcal3.7g29.9g18.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100551