Kevyt suklaakakku

Valmista kevyet kaurakeksit ohjeen mukaan.

Painele irtopohjavuoan pohjalle ja paista 5min.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Kiehauta 1/2dl kaakaojauhetta, 3/4dl perunajauhoja ja 6,5dl rasvatonta maitoa hyvin sekoittaen.

Lisää 3/4dl makeutusjauhetta ja 2tl Vanilliinisokeria.

Vaahdota 2dl vaniljakastiketta.

Vaahdota kaksivalkuaista ja yhdistä kiisseli, vaniljavaahto ja valkuaisvaahto.

Kiehauta 1/2dl vettä ja purista liivatteista ylimääräinen vesi, ja liuota kiehuvaan veteen.

Sekoita suklaavaahtoon.

Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale 0.4g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Vehnälese 0.4g0.9kcal0.1g0.1g0g0.2g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Hermesetas-jauhe0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 0.6g0.8kcal0.1g0g0.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton0.2g0.7kcal0g0g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 0.5g1.7kcal0g0.4g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen6.8g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Vaniljakastike vaahtoutuva (Pirkka), annos 200g2.1g3.3kcal0.1g0.3g0.2g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 0.7g0.3kcal0.1g0g0g0g
Liivatelehti, gelatiini0.1g0.5kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana26g27kcal1.6g3.4g0.6g0.4g
Valittu annoskoko13g13kcal0.8g1.7g0.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna7g7kcal0.4g0.9g0.2g0.1g
Arvot/100g100g102kcal6.1g12.9g2.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=404258