Katkarapurisotto

Silppua sipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia öljyssä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää riisit ja kuullota, kunnes läpikuultavia.

Lisää viini ja anna kiehahtaa.

Lisää n. 1/3 kasvisliemestä ja anna kiehua kevyesti poreillen, kunnes lientä on enää vähän jäljellä.

Lisää toinen 1/3 liemestä ja anna jälleen kiehua vähiin.

Lisää loput liemestä ja tarkista kypsyyttä maistamalla.

Riisi on kypsää vähän merkistä riippuen n. 50 minuutin jälkeen. 45 minuutin kiehumisen jälkeen lisää jäiset herneet ja katkaravut.

Anna liemen kiehua melko vähiin, varo, ettei risotto pala pohjaan.

Siirrä pois kuumalta liedeltä ja lisää voi sekä raastettu parmesaani.

Sekoita.

Huom! sekä kasvisliemi että parmesaani ovat suolaisia, joten suolan lisäämiselle tuskin on tarvetta.

Risoton pitää olla kermaista ja paksua, ei lainkaan vetistä, siksi liemen tulee kiehua lähes kokonaan pois.

Tarjoile raikkaan salaatin ja kuivan valkoviinin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 0.2g1.4kcal0g0g0.2g0g
Täysjyväriisi 2.3g7.8kcal0.1g1.7g0g0.2g
Valkoviini kuiva 0.8g0.5kcal0g0g0g0g
Kasvisliemi laimennettu 7.8g0.7kcal0g0g0.1g0g
Katkarapu 1.2g0.8kcal0.2g0g0g0g
Herne 0.5g0.3kcal0g0g0g0g
Parmesaani raaste, Somerfield0.2g0.9kcal0.1g0g0.1g0g
Oivariini, 60 (100g)0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana27g26kcal0.8g3.4g0.8g0.4g
Valittu annoskoko13g13kcal0.4g1.7g0.4g0.2g
Annoskoko puolitettuna7g7kcal0.2g0.9g0.2g0.1g
Arvot/100g100g97kcal3g12.8g3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167354