Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 1.9g2.4kcal0.2g0g0.2g0g
Sokeri 2.7g11kcal0g2.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.8g6.3kcal0.2g1.3g0g0.1g
Voi 0.6g4.5kcal0g0g0.5g0g
Maito,kevyt (valio) 100g0.9g0.4kcal0g0g0g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 1.2g1.7kcal0g0g0.1g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g1.2g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 2.8g1kcal0g0.2g0g0.1g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana27g56kcal1g8.6g1.6g0.4g
Valittu annoskoko13g28kcal0.5g4.3g0.8g0.2g
Annoskoko puolitettuna7g14kcal0.3g2.2g0.4g0.1g
Arvot/100g100g211kcal3.8g32.3g6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=378748