Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g2.8g1.7kcal0g0.4g0g0g
Bataatti, kuorittu 2g1.6kcal0g0.3g0g0.1g
Porkkanaraaste 200g3.2g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Lanttu 3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Palsternakka 2.6g1.7kcal0g0.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana27g14kcal0g2.6g0g0.8g
Valittu annoskoko14g7kcal0g1.3g0g0.4g
Annoskoko puolitettuna7g3kcal0g0.7g0g0.2g
Arvot/100g100g50kcal0g9.6g0g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=90513