Siivouspäivän keitto

8:lle

2 l vettä
2-3 lihaliemikuutiota
1 tl inkiväärijauhetta
n. 20 maustepippuria
6 porkkanaa
2 purjoa/sipulia
2 palaa juuriselleriä tai 4 lehtisellerin vartta
2 pientä palsternakkaa
1/2- 1 kiinankaali
14 isohkoa perunaa
Lenkkimakkara, 20 nakkia tai 16 siskonmakkaraa (n.600-800 g)
oma lisäys: 2 dl ruokakermaa
persiljaa

Pane vesi kattilaan ja kattila liedelle.

Lisää liemikuutio, inkivääri ja pippurit.

Puhdista ja viipaloi porkkanat, purjo tai sipuli, juuri- tai lehtiselleri, palsternakka sekä kiinankaali.

Lohko kuoritut perunat.

Kun liemi kiehuu, lisää sinne kasvikset ja perunat.

Keitä 10-15 min, kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä.

Jos käytät siskonmakkaroita, pursota niiden sisus kuorista pieninä pallosina suoran keittoon.

Mikäli teet ruoan lenkkimakkarasta tai nakeista, lisää ne paloina.

Tarkista suola ja lisää kerma.

Anna hautua hetken aikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 586 grammaa

Lecharoc
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi5.9g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g1.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Selleri, annos 50g0g0kcal0g0g0g0g
Palsternakka 0.4g0.2kcal0g0g0g0g
Kiinankaali 0.9g0.2kcal0g0g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g2.5g1.5kcal0g0.3g0g0g
Suomalainen nakki (Atria), annos 35g2g4.5kcal0.2g0g0.4g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 10%0.6g0.6kcal0g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana28g15kcal0.4g0.8g1g0g
Valittu annoskoko14g8kcal0.2g0.4g0.5g0g
Annoskoko puolitettuna7g4kcal0.1g0.2g0.3g0g
Arvot/100g100g55kcal1.4g2.9g3.6g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=207501