Karpin rahkapiirakka (uunipellillinen)

Karppilasta Areksen ohje, hiukan muokattu oman kaapin sisällön mukaiseksi.

Sekoita pehmeän rasvan joukkoon rahka/jogurtti.

Sekoita keskenään psyllium, leivinjauhe ja jauhot ja lisää taikinaan.

Lisää lopuksi kerma.

Taikinaa voi seisottaa jääkaapissa muutaman tunnin (helpottaa käsittelyä), mutta se ei ole pakollista.

Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.

Sekoita täytteen aineet keskenään mieluiten luetellussa järjestyksessä, raasta sitruunasta myös kuori sekaan ja kaada pohjan päälle.

Paista 200 asteessa n. 30 min (riippuu hieman uunista).

Tarjoile jäähtyneenä.

Piirakka on parhaimmillaan viileänä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 110 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g2.3g17kcal0g0g1.9g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g2.3g1.6kcal0.3g0.1g0g0g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g1.4g7.9kcal0.3g0.1g0.7g0.1g
Kookoshiutale 0.5g3.1kcal0g0g0.3g0.1g
Fiber husk (1rkl=10g)0g0kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0g0kcal0g0g0g0g
Stevia neste vanilja (Naturals), annos 1g0g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g0.4g1.3kcal0g0g0.1g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g3.9g2.7kcal0.5g0.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 0.9g1.2kcal0.1g0g0.1g0g
Vaniljauute krav (Luomu), annos 1g0g0kcal0g0g0g0g
Stevia neste vanilja (Naturals), annos 1g0g0kcal0g0g0g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g1.6g5.3kcal0g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana28g81kcal2.4g0.8g7.2g0.4g
Valittu annoskoko14g40kcal1.2g0.4g3.6g0.2g
Annoskoko puolitettuna7g20kcal0.6g0.2g1.8g0.1g
Arvot/100g100g293kcal8.7g2.9g26.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=458684