Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl0.6g3.4kcal0.1g0g0.3g0.1g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g1.2g7.1kcal0.2g0.1g0.6g0g
Hermesetas, annos 5g0.2g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g4.7g2kcal0.5g0g0g0g
Voi 3.5g26kcal0g0g2.9g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 1.2g3.9kcal0g0g0.4g0g
Kahvi mustana 100ml2.4g0.1kcal0g0g0g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana28g84kcal1.6g0.2g8.4g0.2g
Valittu annoskoko14g42kcal0.8g0.1g4.2g0.1g
Annoskoko puolitettuna7g21kcal0.4g0.1g2.1g0.1g
Arvot/100g100g305kcal5.8g0.7g30.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271376