Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g1.4g10kcal0g0g1.1g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 1.1g1.4kcal0.1g0g0.1g0g
Sokeri 0.8g3.2kcal0g0.8g0g0g
Ruislese (10g)0.4g0.8kcal0.1g0.1g0g0.1g
Vehnäjauho, sunnuntai2.4g8.5kcal0.3g1.7g0.1g0.1g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Puolukka 2.8g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Maitorahka, Valio, 0,32.3g1.5kcal0.3g0.1g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)1.9g1.2kcal0.1g0.1g0.1g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 0.6g0.7kcal0.1g0g0.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana28g58kcal2g6.2g3g0.6g
Valittu annoskoko14g29kcal1g3.1g1.5g0.3g
Annoskoko puolitettuna7g15kcal0.5g1.6g0.8g0.2g
Arvot/100g100g209kcal7.2g22.3g10.8g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143557