Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Sokeri 21g86kcal0g21.2g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 29g5.3kcal0.2g0.7g0.1g0.2g
Rypsiöljy 15g132kcal0g0g15g0g
Vehnäjauho puolikarkea 32g111kcal3.3g22.7g0.4g1.1g
Leivinjauhe 0.8g1.5kcal0g0.3g0g0g
Ruokasooda 0.8g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl11g69kcal1.5g0.4g6.8g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.5g1.8kcal0g0.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.7g2.7kcal0g0.7g0g0g
Rusina 5g15kcal0.1g3g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana260g888kcal13.6g98.8g47.4g3.6g
Valittu annoskoko130g444kcal6.8g49.4g23.7g1.8g
Annoskoko puolitettuna65g222kcal3.4g24.7g11.9g0.9g
Arvot/100g100g342kcal5.2g38g18.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431980