Karppiunelmat

Uuni 150 astetta.

Sekoita makeutusaine ja voi ilmavaksi.

Lisää joukoon öljy ja vatkaa kuohkeaksi.

Lisää kaikki kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.

Jos annat taikinan levätä jonkin aikaa jääkaapissa, jolloin siitä tulee "leivottavampaa", voit esim.

pyöritellä palloiksi, mutta ei ole pakollista.

Nostele lusikalla paperin päälle uunipellille (näistä tulee lastumaisia, joten pellille mahtuu esim. 4x4).

Paista uunin keskiosassa n. 15 min.
Huom, alkuperäisessä ohjeessa käytetty 1 dl sukrinia, kokeilin niin, että on karppisokeria sen verran, että vatkautuu, ja sitten n. 1 tl cologrania lisäksi.

Öljynä voi käyttää mitä tahansa, ja sen oikea kokonaismäärä on 0,5 dl, mulle sattui tässä pikku virhe, ja siksipä pikkuleivistä ei tullut ihan rapeita vaan vähän pehmeitä :)

Reseptistä tulee n. 32 annosta ja yksi annos painaa n. 13 grammaa

Tarina67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 24g173kcal0.3g0.1g19.4g0g
Karppisokeri, erytrioli (Yesdeli), annos 10g24g0kcal0g0g0g0g
Makeutusaine cologran 100g 1 rkl (1g)0.3g1.2kcal0g0.3g0g0g
Seesamiöljy, Amoy14g128kcal0g0g14.3g0g
Mantelijauhe (Mauste sallinen), annos 10g24g139kcal5.2g4.7g12.1g0g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g16g49kcal2.7g8.6g0.5g2.1g
Leivinjauhe 1.6g2.8kcal0.1g0.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Hunaja 10g32kcal0g7.7g0g0g
Oliiviöljy 14g127kcal0g0g14.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana260g1323kcal16.6g49g121.2g4.2g
Valittu annoskoko130g661kcal8.3g24.5g60.6g2.1g
Annoskoko puolitettuna65g331kcal4.2g12.3g30.3g1.1g
Arvot/100g100g510kcal6.4g18.9g46.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301579