Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 11g43kcal0g10.5g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl15g51kcal2.1g9.5g0.5g0.8g
Vehnänalkio, 0,25 dl3.1g10kcal0.9g1g0.3g0.4g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl6.2g56kcal0g0g6.2g0g
Rahka, valio19g12kcal1.9g0.8g0.1g0g
Mustikka metsä- 22g10kcal0.1g1.4g0.1g0.7g
Kananmuna kuoreton 27g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 25g8.5kcal0.8g1.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.5g6kcal0g1.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana260g472kcal18.4g52.4g20g3.8g
Valittu annoskoko130g236kcal9.2g26.2g10g1.9g
Annoskoko puolitettuna65g118kcal4.6g13.1g5g1g
Arvot/100g100g182kcal7.1g20.2g7.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558